Maailman paras ja terveellinen omena-banaani kaurapaistos!

04.10.2018, Ville Korhonen


Lehdet tippuu puisto, ilmat viilenee ja meininki senkun paranee! Syksyn herkkujen herkku on maailman paras ja terveellinen omena-banaani kaurapaistos. Luonnollisista ja puhtaista raaka-aineista ilman mitään ylimääräistä! Kaiken hyvän lisäksi tätä voi syödä niin sanotusti ilman omantunnon tuskia tai cheat-päivää.  Tämä herkku yhdistää kauran vatsaa hellivät ominaisuudet, hedelmien vitskut ja muut vaikuttavat aineet, hyvää rasvaa, sekä kataboliaa ehkäisevää proteiinia. Suorastaan fitnessherkku!

Omena-banaani kaurapaistos yhdelle tai kahdelle erittäin pikkumasuiselle syömärille

1 reiluhko dl (luomu) Kaurahiutaleita

1 (luomu) Banaani (Jos et tykkää, vaihda vaikka päärynään)

1 (luomu) Omena (Jos et tykkää, vaihda vaikka päärynään)

0,5-1 dl Vanilja Heraproteiinia (tai muuta proteiinivalmistetta)

1-2 rkl Gheetä tai voita

1-2 rkl Kookosöljyä

1 tl Kanelia

1-2 rkl Kookos tai inkkarisokeria (muutkin vaihtoehdot käy)

Ripaus suolaa

Pilko banaanit ja omenat itsellesi sopivan kokoisiksi lohkoiksi

Sekoita kuivat aineet keskenään

Pannukuumaksi, rasvat pannuun ja lopuksi omenat, banaanit ja hiutaleet protskuineen päivineen perässä.

Sekoittele, paista, hauduttele, kunnes seos on ottanut väriä. Huom käytä reilusti rasvaa, sillä muuten paistos jää kuivaksi!

Nauti sellaisenaan tai jos omatunto kestää niin vanilja jäätelön kanssa, itse heitin tällä kertaa sekaan kookosmannaa, sekä cashewtahnaa! Kaveriks kuppi teetä, kynttilät palamaan ja villasukat jalkaan. Varma pimeiden syysiltojen pelastus!

Terkuin Vilho!

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Lempeästi energisoiva matcha tee

03.09.2018, Ville Korhonen

Viileneviin syysaamuihin lempeästi energisoiva matcha tee bulletproof tyyliin. Voi kuulostaa sanahirviöltä, mutta tämä lähes luodinkestävä lempeä juoma yhdistää rasvojen hyvät ominaisuudet, matchan huikeat ominaisuudet mm.  rentouttavaa L-teaniinia, virkistävää kofeiinia ja myös kehon puhdistumista edistäviä vaikutuksia, joka on varsinkin aamuisin tärkeää :)

Rasvat tasapainottavat ja hidastavat kofeiinin imeytymistä elimistössä, joten tämä tee on erinomainen startti hyvään ja tasaiseen päivään! Yleensä tykkään juoda aamuisin bulletproof, eli rasvakahvia. Sama juttu, superfoodit, adaptogeenit ja rasvat tasapainottavat kahvin stimuloivia vaikutuksia ja näin saan hyvän fokuksen jokaiseen päivään.

Lion's mane, eli siiliorakas on lääkinnällinen sieni, jolla on mm. suoliston kuntolle, sekä vastustuskyvylle positiivisia vaikutuksia. Lion's mane vahvistaa myös kehon kognitiivisia toimintoja, eli on varsinkin aamuihin loistava höyste teehen tai kahviin. Minulle uusin tuttavuus ja olen sitä hetken ehtinyt jo testailemaan positiivisin tuloksin. Placeboa tai ei, niin hyvät vibat aamuisin on se mikä ratkaisee! :D

Tämän juoman voi valmistaa myös muusta teestä, esim perus vihreätee tai yrttihaudukkeet toimivat todella hyvin! Elimistölle on hyvä antaa vaihtelua. Etenkin aamuisin kahvin vaihtaminen teehen, päiväksi, pariksi tai vaikka viikoksi. Pikku breikki, ja taas tunnet kahvin hyvät ominaisuudet paremmin. Rutinoituneena kahvin juojana oli aikanaan vaikea lähteä vierottamaan elimistöä kahvista, monien vuosien säännöllisen kahvin juonnin jälkeen. Muutamien päänsärkyjen jälkeen oli hieno huomata etten enää ole riippuvainen. Monta viikkoa menin ilman aamukahvia. Nykyisin pidän lyhyempiä breikkejä säännöllisen epäsäännöllisesti, jottei samanlaista riippuvuutta syntyisi.

Bulletproof matcha tee:

Lempeästi energisiä aamuja ihmiset!

PODCASTIT & Videot
http://www.villekorhonen.com/fi/Podcastit.html
Instagram: https://www.instagram.com/villekorhonen/
Facebook: https://www.facebook.com/villekorhonen.fi
Blogi ja nettisivut: http://www.villekorhonen.com/

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Kantapään kautta

04.08.2018, Ville Korhonen

Kaikkea ei tarvitse tajuta vasta kun ne menettää

Isossa kuvassa kaikki on pirun jees! Pääsen kohta hyppää, oon terve, huippu kunnossa, tärkeitä ja välittäviä ihmisiä lähellä, ja mitähä vielä. Silti viime aikoina oman mielen kanssa taistelu käyny erityisen raksaaks, toisin päivinä enemmän, toisin vähemmän.

Pilasin monta hyvää vuotta kehittyä urheilijana kun en arvostanut omaa kroppaa ja ajoin itteni piippuun, niin henkisesti kuin fyysisestikkin. En arvostanut urheilua ja lajia, josta olin pienestä asti unelmoinut. Nyt viimeisimpänä loukkaantuminen ja siitä selviäminen on tuonut taas asteen verran lisää kiitollisuutta ja perspektiiviä peliin. Mä rakastan liikkua ja urheilla, se on mulle ominaista ja oon siitä kiitollinen (lähes) joka päivä.

 

Olin huono rakkaalle ihmisille ja toimin omiakin arvoja vastaan. Jyräsin oma napa edellä enkä osannut pysähtyä ja miettiä mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Fitnesspylly tai hienot ruokakuvat instassa eivät ole sitä, eivätkä monet muutkaan pinnalliset asiat. Vaan pyyteetön välittäminen ja hyvä olo toisen ihmisen kanssa. No kantapäähän kopsahti ja syyllisyys omista tehdyistä ja tekemättömistä asioista painaa. Moni minua iältään vanhempi ihminen voi miettiä, että voi tuota poika paran kitinää, mutta kaikkien olisi muistettava mahdollisimman usein kaiken rajallisuus, tärkeiden asioiden olemassa olo ja niistä kiitollisuuden tunteminen. Välitä ja rakasta lähimmäistä vikoineen ja heikkouksineen. Täydellisyyden tavoittelu ajaa sinut yksinäisyyteen. Et pysty siihen itse eikä siihen pysty ympärilläsi olevat ihmiset.

 

Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut niin paljon kaikkea, ettei itse ole pysynyt mukana. Olen maannut tuskissani polven leikkauksen jälkeen ilman kykyä liikkua ominaisesti. Olen rakastunut, muuttanut yhteen ihanan ihmisen kanssa, eronnut, itkenyt, nauttinut, nauranut ja ollut myös syvissä vesissä pääni sisällä. Paljon on aiheita onneen, mutta kun paska osuu tuulettimeen riittävän monesti, on sitä vaikea hallita ja pitää fokus kaikessa hyvässä mitä on, jos menettää hyvää eikä saa mitään tilalle niin koitappa siinä olla positiivari.

Minulle onnellisuus on päätös, en ole luontaisesti positiivinen, optimistinen, vaan kireä säheltäjä. "Kaikki mulle heti nyt" mentaliteettia on saanut viilata hieman ihmisystävällisempään muotoon, se ei tuota pitkällä juoksulla mitään hyvää. Olen kuitenkin kehittynyt ja chillaavani monen asian kanssa, joista sain ennen harmaita hiuksia. Kun hengittää ja muistaa perspektiivin.

Lainatakseni lempparikirjastani lauseen, Voittamisen anatomiasta, joka kertoo oman aikansa biohakkerista, Aki Hintsasta; Kun katsoo liian kauan liian lähelle, kadottaa perspektiivin. Mä oon kadottanu sen monesti ja monessa asiassa. Kaikkee ei tarvisisi tajuta vasta kun ne menettää. Oli kyse liikuntakyvystä, terveydestä, tärkeistä ystävistä, puolisostasi tms. Mieti juuri kun tämän luet, että miten sairaan onnekas olet kun sinulla on mitä sinulla on juuri nyt. Et ole onnellinen sitten kun saavutat jotain, vaan kaikki mitä sinulla nyt on, on se mistä sinun tulee olla kiitollinen. Ollaan läsnä, hengitetään, syödään hyvää ruokaa, rakastetaan, välitetään ja nautitaan elämästä, vaikka antaakin välillä turpaan.

Paa sydäntä tai peukkua, jos luit loppuun.

- Vilho


 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Syödään vihreää!

03.08.2018, Ville Korhonen

Long time no logoleissön! Pitkän tauon jälkeen naputellaan myös tekstin muotoon ajatuksia.

Laadun päivittäminen

Suoraan asiaan, joka on tänään vihreä. Kuinka lisätä vihreiden kasviksien vaikuttavia aineita ja ravinteita joka päivä helposti missä vaan milloin vaan? Käytännön biohakkerointi, eli tuttujen rutiinien ja käytäntöjen vaihtamista uusiin ja mahdollisesti parempiin malleihin ja omaksua ne. Se voi tarkoittaa kaupassa käyntiä ja siellä tarkastella enemmän omaa toimintaasi kun autopilotilla painetelet heviosastolla. Kurkku, tomaatti, jäävuorisalda ja paprika. Kuulostaako tutulta, kauppalistan salaattiainekset kohta täytetään tylsillä ja tutuilla valinnoilla.

Tämän edellä mainitun ehkä perussuomalaisenkin mallin kääntäminen päälaelleen voi avartaa maailmaasi ravinnon suhteen. Tutkaileva ja enemmän aistillisempi lähestymistapa ostoksien tekemiseen, voi myös tehdä hyvää hyvinvoinnillesi ja terveydellesi. Uusien värien, makujen, muotojen ja yleisesti ruokien kokeilu tekee hyvää kelle tahansa. Iän ikuisten valintojen päivittäminen uusiin, vahvempiin lajikkeisiin, värikkäämpii ja sitä kautta myös ravinnerikkaampiin vaihtoehtoihin ei ole kummoinen juttu käytännössä, mutta isossa kuvassa voi palvella elimistöäsi täysin uudella tavalla.

Esimerkki: Läpikuultava, haalea, väritön ja mauton jäävuorisalaatti vs. Pinaatti, lehtikaali, yrtit, vahvamman värin ja sitä kautta ominaisuudet omaavat salaatit yms. Kumman valitsisit. Silmän ja kehon ruokaa tarjoavat vahvemmat vihreät ovat monipuolisia käyttää. Basilikan lehdet tai persilija eivät tarvitse olla vain ruoan koriste, vaan ne voivat, ja niiden tulisi olla vahvammassa asemassa ja ehkä jopa keskiössä meidän ruokavaliossa ja lautasella. Niitä voi myös heittää smoothieiden sekaan tai vaikka mehustimeen. Käyttötapoja on monia jos niihin jaksaa edes vähänkin syventyä ja poistaa siellä prisman heviosastolla autopilotti moodi pois ja lähteä seikkailumielellä liikkeelle!

Suosi kotimaisia, mahdollisesti luomuja, pientuottajien tai itse viljellyitä kasveja. Mitä monipuolisemmalla ja laajemmalla kirjolla erilaisia tuoreita vihreitä käytät, sitä enemmän tarjoat päivittäin kehollesi vitamiineja, pääkivennäisiä ja muita mikroravinteita, joita ei juurikaan tehotuotetuimmista värittömistä salaateista löydy. Huom! Jos paikkakunnallasi yms. lähelläsi on tori, niin käy ihmeessä hakemassa kasviksesi sieltä, kaupan luomuakin parempaa pientuottajien vahvan värin omaavat kurkut, salaatit ja muut kasvikset ovat paitsi paremman makuisia, myös todella paljon halvempia! :)

 

Vihreää purkista

No entä jos aina ei ole kaikkeen edellä mainittuun mahdollisuutta. Olet reissussa tai muuten vain pahassa paikassa, eikä aina olekkaan mahdollista saada tuoretta ja laadukasta ruokaa nenän eteen. Silloin itselläni mukaan astuu viherjauheet, tabletit, esim. Spiruliina, chlorella yms. Näillä "supervihreillä" on pienessäkin määrässä huikea määrä kivennäis ja hivenaineita, vitamiineja ja muita tärkeitä ravinteita mm. klorofylli eli lehtivihreä. Tärkeitä kehon monille toiminnoille pitkin päivää. Mm. nämä edellä mainitut ovat loistava tuki ja turva täydentämään tärkeiden ravinteiden saantia missä ja milloin vaan.

 

Laatu korvaa määrän

Määrä ajattelun sijasta laatuun panostaminen voi pitkässä juoksussa olla kustannustehokkaampaa, mutta myös elimistö ystävällisempää. Kaloreita saamme riittävästi, marjoja ja kasviksia emme niinkään. Eli sen sijaan että tankkaat lautasen täyteen mauttomia rehuja, niin päivitä valintasi makuihin ja väreihin. Siinä samalla saat ravinteet. Tämä ajatustapa pätee lähes kaikkeen, ravintoon, liikuntaan ja elämään yleensä. Asioita voi tehdä, syödä tms. näennäisesti paljon, mutta mikä 20 prosenttia tuottaa 80 prosenttia tuloksista. Siinä pikku pähkinä. Ylipäätään itseltään tärkeän kysymyksen kysyminen. Tuleeko tästä mitä teen tai syön minulle hyvä ja elinvoimainen olo?

Siinä ajatuksen virtaa itselleni tärkeästä aiheesta. Tämä on asia josta olen itse huomannut suurimmat hyödyt vireys ja terveyden tilani yhtenä isona osatekijänä. Tein aiheesta myös videon, jonka voit katsoa tästä.

Mukavaa viikonloppua tai sitä hetkeä jolloin satut tämän lukemaan! Hengitetään, syödään hyvää ruokaa, nautitaan elämästä ja ollaan onnellisia!

Palataan, moi!

Vilhonaattori


 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Vihreä voimakaakao

17.05.2018, Ville Korhonen

 

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa jonkun reseptin. Varsinkin kun tein loihdin vahingossa reseptin, josta tuli SAIRAAN hyvä voimakaakao!

Tässä tulee voimakaakao, jossa yhdistyy monivitamiinin, eli viherjauheen huikeat ominaisuudet mm. A, E, C ja B-vitamiinit, rautaa, seleeniä, kalsiumia ja kaliumia unohtamatta! Hyvistä rasvoista mm. antiviraalisia, antibakteerisiä ominaisuuksia ja ne ravitsevat joka soluasi! Kaakaosta saat antioksidantteja, ainesosia jotka vaikuttavat myös mm. mielihyvään vaikuttavien välittäjäaineisiin ja niiden tuotantoon. Huikea paketti siis terveyttä ja hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia! Kliseisesti sanottuna tätä saa juoda ilman huonoa omaa tuntoa! :D 

Pidemmittä höpinöittä reseptin kimppuun:

 

 

Energisoiva vihreä voimakaakao

Kupillinen kuumaa vettä / pakuriteetä / yrttiteetä/ kauramaitoa (Valitse mieleinen tai mitä kaapista löytyy)

1 mitallinen (15-20ml) viherjauhetta (chlorella, spiruliina yms.)

0,5 - 1 rkl kookosöljyä

0,5 - 1 rkl kookosmannaa

0,5 - 1 rkl luomuvoita tai alppi gheetä

1 - 2 rkl raakakaakaota

0,5-1 dl Grassfed heraproteiinia (vanilja, suklaa tai maustamatonkin käy)

1 - 2 g reishi, tai pakuriuutetta

0,5-1 tl hunajaa

 

 

1. Blendaa kaikki aineet silleeks blenderissä tai sauvasekoittimella

2. Nauti!

 

Postailen instagramiin ruokaidiksiä ja terveysaiheista matskuu, joten jos sellainen kiinnostaa niin ota seurantaan :)

Terkuin Vilho

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »